28.3.2018

28.3.2018

lauantai 9. lokakuuta 2010

Lauantain kuulumisia Unelmakodissa 9.10.2010

Tänään on lauantai ja 9. päivä lokakuuta. Sää on kostea ja harmaa ja sumuinen ja asteita on +9. Aika lämmintä on ollut tämä syksy, mutta ennusteet kertovat, että ensi viikolla kylmenee ja sataa luntakin. No, aika näyttää sitten, miten asianlaita todellisuudessa on.

Mutta oloni alkaa jo hieman olla parempi, sanon hieman, koska nyt yskittää hieman enemmän ja äänikin on jossain maan uumenissa loukossa. Mutta eiköhän tästä pian selvitä. Ja ainakin tämä antibiootti on vaikuttanut jo positiivisesti ja olen jaksanut kutoakin aikamoista vauhtia. Eihän sitä voi ilman käsityötä olla yhtään hetkeä. Ja tämä haavakin tai tämän haavan arpeuman reikä on mennyt jo umpeen, joten paranemisen merkkejä on jälleen näkyvissä. Toivottavasti ei enää puhkeaisi mitään tässä haavassa. Ja painokin on nyt pysynyt aivan samassa eli ei mene alas, mutta ei onneksi ylöskään. Kyllä minä vielä pudotan painoa aika paljonkin alas kunhan pääsen tässä hyppäämään kuntopyöräni selkään, mutta ei ihan vielä. Kunhan nuo antibiootit loppuvat, niin sitten uskallan mennä pyörääni.

Muutoin tässä olemme laittaneet juureksia uuniin, siis punajuuria ja porkkanoita laitoimme eilen aikamoisen kasan. Ja nyt rakkaani kuorii lanttua ja naurista ja nekin laitamme uuniin ja sitten yhdistämme toisten juureksien kanssa. Kun perunanhan olen jättänyt kokonaan pois ja samoin leivät ja maidon ja piimän...

Tänään on tyttäreni kanssa suunnitelmissa ainakin alkaa ommella pitkästä aikaan. No, olenhan minä ommellut pienen ikäni ja aikoinaan tein kaikki vaatteet kolmelle lapselleni ja samoin itsellenikin. Nyt ompeleminen on jäänyt vähemmälle, vaan nyt kun tyttäreni asuu tässä likellä, niin aloitamme tämän harrastuksen yhdessä ja annan koneeni hänelle. Minulla on -85 ostettu kirjoittava Husqvarna ja se on ollut hyvä. Mutta jos ei tämä kone nyt suostuisi toimimaan, niin sitten on vain vietävä se huoltoon tai vaihdettava nykyaikaisempaan ja jos tyttäreni kiinnostus ompelemiseen vahvistuu, niin nykyaikaisempihan on sitten parempi vaihtoehto.
En tosin tiedä, mitä on suunnitelmissa tyttärelläni, mutta luulenpa, että ensin menee aikaa harjoitteluun ja ohjeiden lukemiseen. Annoin eilen hänelle ihanan kirjan Anna kaikkien kukkien kukkia ja siitä on tarkoitus myös jotain virkata tahi kutoa ohjeen mukaan.

Mutta nyt esittelen kuvia, joita eilen illalla otin, kun sain Heidin sukat valmiiksi.



Sukista tuli juuri aivan sopivat, kun sovelsin Heidin mittoja ja Nalle langan tiheyttä keskenään, josta laskin sopivan silmukkamäärän. Ja kyllä oli nopeat tehdä näin pikkuiset sukat, kun olen useimmiten tehnyt varrenkin jo noin 37 cm pitkäksi. Mutta mitähän seuraavaksi tekisin Heidille? No, ainakin maanantaina saan Lidlistä lankoja, kahdenlaisia 300 grammaa ja pyöröpuikkojen kera, joten eiköhän niistä jo jotain synny. Aion kuitenkin vaatettaa Heidin neulevaatteisiin ainakin näin talvella. Ja onhan Heidille kiva tehdäkin vaatteita, kun on pieni, tai no jaa, onhan hän 110 cm pitkä, joten ei ihan pieni. Samalla teen vauvannuttua, jota voi sovitella Amandalle, joka taas on aivan vauvan kokoinen eli 53 cm pitkä.

Mutta nyt toivottelen teille kaikille oikein leppoisaa lauantain jatkoa ja pitäkää itsestänne huolta!

10 kommenttia:

  1. Oi että, Heidikin on saannut kauniit sukat:-)

    VastaaPoista
  2. Kiitos, kiitos kommentistasi Askartelua&Elämänmakuja! Leppoisaa lauantaita sinulle!

    VastaaPoista
  3. Ihanat kauniit sukat sai Heidi, olet ihana, kun jaksat aina vaan, vaikka terveys reistaa ,ja olet kipeä.
    Yskä mullakin on kauhea, olen aika väsy kun en saa nukuttua, mutta ei siitä sen enempää.

    Teillä onkin herkku ruuat, olet ilmeisesti vähä hiilarisella ruokavaliolla, kun jätit leivän ja perunan, maidot pois, se on tehokas painon pudotukseen, jos niin haluaa.
    Itse yritän tuolla ruoakvaliolla myös pudottaa muutaman kilon, ja sokeria en myöskään syö ,siis tavallaan, nyt tosin noissa kurkkupastilleissa ,ja strepsilsissä taitaa olla sokeria.
    Minullakin pitäs ommella jotain, mutta kone on Jyväskylässä tytöllä, ja en nyt jaksa sitä hakea, ompelen sitten myöhemmin talvella, ehkä aloitan tilkkupeittoa, se on vasta päässä suunnitteilla.

    Mutta iloista lauantaita teille, ja paranemisia sinulle Ihana Helena ystäväni, ja kiitos kauniista sanoistasi blogissani ♥
    Minullakin

    VastaaPoista
  4. Lämmin kiitos kauniista kommentistasi, seijastiina ystäväni! Minulla alkaa jo helpottaa. Leppoisaa lauantain jatkoa sinulle ja Matille ja yritä levätä istuallasi tai enemmän pystyasennossa ja juoppas sipulimaitoa ja hunajaa, niin se ainakin laittaa ne limat tulemaan ulos. Pikaista voimien palautumista sinulle, rakas ystäväni!Olet ajatuksissani!

    VastaaPoista
  5. Onpa hyvä kun vointisi rupesi kohenemaan. Nuo antibiootit saavat ihmeitä aikaan. Kivat sukat olet kauniille Heidille taasen neulonut.

    VastaaPoista
  6. Kiitos, kiitos kommentistasi enkulin käsityöt! Antibiootit ovat hyviä lääkkeitä ja auttavat, vaikka minä joudunkin ottamaan niitä kovin usein. Leppoisaa lauantaita sinulle!

    VastaaPoista
  7. Kiva kuulla että voit jo paremmin ja jaksat neuloa. Heidin sukat ovat sievät :).

    Nam, punajuuri ja nauris ovat lempikasvikseni ja niitä tulee käyettyä etenkin näin syksyllä.

    VastaaPoista
  8. Kiitos kommentistasi Huopatossunen! Minäkin itse tykkään kovin punajuurista ja juuri nauriista. Usein syödään naurista ja omenaa pilkottuna lautaselle ja njam, kun on hyvää. Leppoisaa lauantaita sinne teille kaikille!

    VastaaPoista
  9. Kiitos kauniista sanoista bogissani :). Nukke sukkineen on söpö :).

    VastaaPoista
  10. Kiitos kommentistasi, "pappi puikoissa" ja lämmin kiitos vierailustasi täällä blogissani!Tervetuloa toistekin!

    VastaaPoista